Израелската армия съобщи, че е ликвидирала командир на Хамас, който държал като

...
Израелската армия съобщи, че е ликвидирала командир на Хамас, който държал като
Коментари Харесай

Ликвидиран е командир на Хамас“ държал като заложници 1000 жители на Газа

Израелската войска заяви, че е ликвидирала пълководец на " Хамас ", който държал като заложници към 1000 поданици на Газа в болница Рантиси, заяви The Times of Israel. Благодарение на данни от разследващата работа Шин Бет и от военното разузнаване, елементи на пехотната бригада Гивати са насочили изтребител да удари командира Ахмед Сиам.

Преди два дни израелската войска заяви, че той пречи на към 1000 палестинци да се изтеглят от болничното заведение, която се намира в северната част на Газа. Сиам бе премахнат, до момента в който се е укривал в учебно заведение дружно с други лица от " Хамас " под негово командване. Ахмед Сиам сподели още един път, че  " Хамас " употребява цивилните от линията Газа като живи щитове за терористични цели, заключи армията в своето известие. 
 
Самата бригада " Голани "  води обилни борби против батальона " Сабра-Тел ал-Хава " през последните дни. Бригадата е унищожила инфраструктура на батальона, в това число тунелни шахти, ракетни установки, оръжейни хранилища и наблюдателни постове.

От началото на военните дейности в анклава израелските военни са завладяли 11 укрепени военни позиции на " Хамас ", заяви пресслужбата на армията. През нощна в петък против събота бяха атакувани хранилища с военноморска техника на " Хамас " в региона на лагера " Ал-Шати ". Отделно бойците са разкрили и унищожили под земята тунел покрай учебно заведение в линията Газа и са употребявали дрон, с цел да взривят кола бомба, открита близо до„ съществена директна зона, употребена от войските.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР